Индустрија новости

Кои видови бактерии се отпорни на антибактерискиот медицински TPU филм?

2022-08-02

Антибактерискиотмедицински TPU филмматеријалот усвојува хемиски и физички методи за да ја убие или да се спротивстави на бактериската активност и растот и развојот се нарекува антибактериски, а извршувањето на убивање бактерии или блиску до асептична состојба се нарекува стерилизација. Антибактерискиот генерално вклучува асептик, стерилизација и дезинфекција против мувла, антикорозија итн.


Антибактерискиот медицински TPU филм главно се спротивставува на три главни бактерии: Candida albicans, Staphylococcus aureus, Escherichia coli.


TPU филмима одлична биокомпатибилност, нетоксичност и антигабични функции. TPU филмските производи се широко користени во медицински, здравствени и други сродни производи, како и во спортски и заштитни производи.




POLYSAN компаny обезбедува медицински TPU филм со добар квалитет кој не го иритира човечкото тело, не е токсичен и е во согласност со прописите REACH и RoHS 2.0

 

0086-15858717321
sales@wzpolysan.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept