Индустрија новости

Фармацевтски филм за пакување и структура на пакување

2023-07-07

Пластичниот флексибилен филм за пакување е важен материјал за фармацевтско пакување, а фармацевтското пакување има строги безбедносни барања. 


За да се спречи влошување на содржината, се бара флексибилниот филм за пакување да биде отпорен на влага, гас-блокирачки, отпорен на светлина, стерилен и затворен.


Материјалот со флексибилна пластична фолија треба да има одредени хигиенски својства како што се цврстина на истегнување, отпорност на удар, отпорност на пункција и отпорност на кинење.




За да се обезбеди квалитетот на содржината и безбедноста на полнењето на пакувањето, складирањето и транспортот, материјалите од меките пластични пакувања за пакување треба исто така да имаат хигиенски својства како што се обезбедување стабилна содржина, отпорност на топлина и без миграција на штетни материи.


Бидејќи еднослојниот филм не може истовремено да ги задоволи горенаведените функции, во основа се користи повеќеслоен композитен пластичен филм или обложен филм направен од два или повеќе слоеви.


Неколку типични композитни флексибилни структури за пакување за медицински производи како подолу.


Заеднички филм за пакување: BOPP/PEПЕТ/ПЕБОПА/ПЕBOPA/CPPPET/VMCPPBOPP/VMПЕТ/ПЕBOPP/AI/PE.



Филм за пакување на сечилото за скалпел: BOPP/AI/PEPET/AI/PE.


Филм за пакување со блистер пакувањеПВЦ/АИPVC/VC-VA/AIPP/PVC/PPPF/PVC/PE.

Филм за пакување таблетиХартија/AI/PEХартија/PE/AI/PE.Паста пакување фил.PET/AI/PE.

Филм за пакување со инфузијаPET/Te/POE/CPPHPP+Sebs//RCP+Sebs/terPP+Sebs.


POLYSAN е професионална кинеска фабрика за пластични филмови за медицински фармацевтски филм за пакување, со одлична цврстина на топлинско и топлинско запечатување, добра композитна издржливост, ниски врнежи, во голема мера ги задоволуваат барањата за хигиенска изведба. 

0086-15858717321
sales@wzpolysan.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept