Индустрија новости

За високата способност за дишење и водоотпорноста на тефлонскиот филм што дише

2023-09-12

Тефлонски филм што дише иTPU филм што дишесе и двата нови типа на водоотпорна пластична фолија која дише, се со висока дишливост и водоотпорна.


Во споредба соTPU филм што дише, непорозен ги користи меките сегментни хидрофилни групи полимерни материјали за да постигне дише, тефлонскиот филм што дише има микропорозна хидрофобна структура и се користи како водоотпорна мембрана,  општата големина на порите е 0,01~10μm, тешко е да се пробие течноста. Тефлонската мембрана која дише е водоотпорна и дозволува потта да се испушта директно нанадвор преку микропорите на филмот, спречувајќи пот и влага да се акумулираат во внатрешноста на облеката, многу дише.

Тефлонски филмови за дишење се познати по нивните уникатни својства и се користат во различни индустрии, вклучувајќи облека за отворено, медицинска опрема и системи за филтрирање.


0086-15858717321
sales@wzpolysan.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept