Индустрија новости

Која е стапката на собирање на филмот TPU?

2024-01-17

Стапката на собирање на TPU филмот се однесува на процентуалната промена на големината за време на процесот на загревање и истегнување. Смалувањето е важен индикатор за перформанси, кој може да влијае на ефектот на употреба и тешкотијата на обработка наTPU филмматеријал.



Стапката на собирање на TPU се движи од 1% до 50%, во зависност од фактори како што се типот на TPU пластичниот материјал, молекуларната структура и условите за обработка. Подолу се дадени некои вообичаени опсези на собирање за различни типови на TPU материјал.

* Стапката на собирање на TPU филмот е 1% до 3%.

*Стапката на собирање на TPU честичките е 2% до 5%.

* Стапката на собирање на деловите со вбризгување на TPU, што зависи од различни дизајни на производи и процес, е помеѓу 5% и 30%.


Вообичаениот опсег на цврстина на TPU е 60-85D (1D е приближно еднаков на 2A). Колку е помала цврстината на филмот TPU, толку е помека текстурата,  толку е поголема стапката на собирање на TPU филмот.


POLYSAN е професионалецTPU филмпроизводител во Кина. За да се намали стапката на собирање наTPU филм, потребно е да се зголеми дијаметарот на портата на мувлата и да се зголеми времето на задржување и притисокот на вбризгување и да се намали температурата на мувлата за време на инјектирањето.

0086-15858717321
sales@wzpolysan.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept