Индустрија новости

Мека ПВЦ филм и цврст ПВЦ филм

2020-05-11

Постојат два вида на ПВЦ филм: мек ПВЦ филм (флексибилен ПВЦ филм) и цврст ПВЦ филм. Мекиот PVCfilm со супериорна издолженост и цврстина на затегнување и отпорност на замрзнување, добар за печатење и запечатување, е направен да биде транспарентен филм. Претежно, мекиот ПВЦ филм не може да биде пакет на храна заради вкусот на пластификаторот и миграцијата, освен филмот за внатрешна методи за пластика. Нормално, мекиот PVCfilm широко се применува на пакетот на индустриски производи и не-храна.


Цврст ПВЦ филм, познат како стаклена хартија, висока транспарентност, голема цврстина и стабилност на кинки; со одлични перформанси на затегнатост на воздухот, зачувување на мирис и доказ за влага; добар отпечаток и да биде нетоксичен филм. Претежно, тоа се однесува на амбалажа на скитници на слатки текстил и пакувања со облека, како и на филм за надворешно пакување за цигари и храна. Како и да е, поради лошата замрзнувачка отпорност и кршливоста на ниската температура, цврстиот ПВЦ филм не се применува за замрзнат храна.

0086-15858717321
sales@wzpolysan.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept