Индустрија новости

Цврстината на ПВЦ филмот се смени следејќи ја температурата

2020-06-22

Различни сезони, различен сооднос на пластификатор во производството на ПВЦ филмови. Односот на пластификаторот се менува за летната сезона, зимската сезона, сезоната пролет-есен. Готовиот производ од ПВЦ филм филм ПВЦ торба произведена во лето или пролет-есен е лесна за кршливост доколку се користи во зимска сезона. Напротив, ПВЦ торбата произведена во зима ќе биде премногу мека за да може да се обликува ако се користи во лето.

Ако има некое решение да се одржи цврстината на ПВЦ-филмот да биде стабилна, а да не биде под влијание на промената на температурата?

Во производството на ПВЦ филм додајте некое средство против замрзнување или пластификатор отпорен на студ, кој за да ја зголеми флексибилноста на филмот, тешко е да биде кршлив под нулта температура или понизок. Со ПВЦ торба против замрзнување е без кршливи под -15â „на руски јазик.


0086-15858717321
sales@wzpolysan.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept