Индустрија новости

Која е разликата помеѓу ПВЦ филмот и обичниот леплив филм?

2020-12-21

Обичен леплив филм е директно прицврстен на површината на ПВЦ плочката со лепак на собна температура, па по неколку години, филмот станува многу лесен за раскинување и паѓање.

 

НаПВЦ филме посветена на примена на вакуумски ламинатор на површината на плочката на висока температура од 110 степени, па затоа не е лесно да падне како обичниот леплив филм.

 

Секој знае дека ПВЦ не е токсичен и невкусен, па кога човечкото тело ќе дојде во контакт со ПВЦ, кожата и респираторниот систем не се иритирачки. За некои луѓе кои се алергични на дрво и боја, мебел, кујнски прибор и овошје преполноПВЦ филмЧекањето не може да биде подобро.

 ПВЦ филм

Со користење наПВЦ филмкако украсен филм во декорацијата на домот, можеме да користиме голем број плочи со средна густина, струготини, иверица и влакна, што може да ја намали употребата на дрво и да го намали трошењето на шумските ресурси и штетата на животната средина.

 

Во западните земји, употребата на ПВЦ е многу контроверзна и многу научни истражувачи се обидуваат да го заменат ПВЦ со разни материјали. Но, фактите докажаа дека квалитетот на ПВЦ е далеку поголем од оној на алтернативите, а цената е поевтина од овие алтернативни материјали.

0086-15858717321
sales@wzpolysan.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept