Индустрија новости

ПВЦ филм за материјал за чевли

2022-02-18

ПВЦ филм, винил фолија, полно име поливинил хлорид филм, е синтетички материјал кој е сакан, популарен и широко користен во светот денес. ПВЦ филмскиот лист има одлична отпорност на топлина, цврстина и еластичност. ПВЦ филмот исто така има различен изглед и природна боја; уникатни перформанси, висока отпорност на светлина и отпорност на пожар; нема иритација на човечката кожа или респираторниот систем, широко се користи во материјалите за багаж и чевли, особено спортски чевли, сандали, влечки, апостолки итн.


ПВЦ календерскиот филм има висока цврстина на истегнување околу 29MPa. Во песочната бура оштетени се и ПЕ фолијата и филмот ЕВА, но ПВЦ калндерската фолија била недопрена.


ПВЦ календериран филм е екструдиран од огледалниот валјак за време на обликувањето, има висока сјајна завршна површина. ПВЦ филмот формиран како материјал за чевли не е лесно да се деформира.


ПВЦ фолија може да се користи со високофреквентно заварување, термичко поврзување и лепење со лепило, што е лесно за употреба.


POLYSAN е фабрика специјализирана за производство на ролна ПВЦ филм, супер проѕирен ПВЦ филм, нормален проѕирен ПВЦ филм, прилагоден за ширина, дебелина и цврстина, го исполнува стандардот REACH ROHS. ПВЦ филмовите произведени од POLYSAN имаат добра отпорност на пожолтување, отпорност на превиткување и без деформација, и се широко користени во материјалите за чевли.

0086-15858717321
sales@wzpolysan.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept