Индустрија новости

Тврдост на филмот TPU

2022-03-23

Цврстината на пластичната фолија TPU обично се мери со дурометри Shore A и Shore D. Shore A се користи за помек TPU филмски материјал, а Shore D се користи за потврд материјал TPU филм. Колку е поголема вредноста на тврдоста, толку е поголема отпорноста на пункција и отпорноста на абење на филмот TPU. Пониска вредност на цврстина, мазно раслојување и многу мек допир за TPU филм.


Цврстината главно се определува од содржината на тврдиот сегмент во структурата на TPU Thermoplastic полиуретанска смола. Кога цврстината се зголемува, ќе се зголемат модулот на истегнување на филмот TPU и јачината на кинење, ќе се зголемат цврстината и притисокот на притисок (капацитет на оптоварување), издолжувањето ќе се намали, густината и динамичкото создавање топлина ќе се зголемат, а перформансите на отпорноста на околината ќе се зголемат.

POLYSAN е професионален снабдувач на TPU пластични филмови за различна цврстина која се движи од 75A, 80A, 85A, 90A, 95A, супер висока проѕирност, замаглена и шарена TPU филм за опција.


0086-15858717321
sales@wzpolysan.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept