Индустрија новости

Која е употребата на поливинил хлоридниот филм?

2023-05-04
Филм од поливинил хлоридгенерално најчесто се користи во електрични апликации, имено електрична леплива лента. Според неговите карактеристики, може да се користи и за заштитна селотејп лента, леплива лента за багаж, леплива лента за идентификација, рекламна лента, леплива лента за цевководи итн.ПВЦ филме исто така широко користен во секојдневниот живот, како што се чевли, играчки, мантили, покривки, чадори, земјоделски филмови итн.


 

 


Главни производи:

А. Обичен ПВЦ стакленички филм: Процесот на правење филм не додава адитиви против стареење, а периодот на употреба е 4-6 месеци. Може да произведе една сезона на култури и моментално се исфрла од употреба.

Б. ПВЦ филм против стареење: суровината се додава со адитиви против стареење и се валани во филм. Ефективниот период на употреба е 8-10 месеци и има добра транспарентност, изолација и отпорност на временските услови.

В. ПВЦ декоративен материјал: Има карактеристики против стареење и капе, добра транспарентност и изолација и може да одржува својства без капе 4-6 месеци. Неговиот безбеден работен век може да достигне 12-18 месеци и е широко користен. Моментално е првиот материјал за покривање за најефикасна и најштедлива соларна стаклена градина.

Д. ПВЦ филм отпорен на атмосферски влијанија без прашина: Покрај тоа што има карактеристики отпорни на капки, површината на филмот се третира за да се намали количината на врнежи од пластификатор и апсорпција на прашина, што ја подобрува транспарентноста и е покорисно за зимско и пролетно одгледување во соларни оранжерии.

E. ПВЦ може да се користи и како пластична фолија, а со додавање на одредена количина на главна серија во боја може да се добијат разни обоени стакленички филмови.

Ѓ. ПВЦ фолија: пластична, метална, проѕирна фолија, нехартиена амбалажа, пластична амбалажа, дрвена амбалажа, метална амбалажа итн.





0086-15858717321
sales@wzpolysan.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept