Индустрија новости

За филмот за дише TPU

2023-05-04

Дишечкиот TPU филм е еден вид непорозен филм, за да се постигне пропустливост на воздухот од мекиот сегмент хидрофилни групи на полимерни материјали, со одлична пропустливост на влага и пропустливост на воздухот и одлични својства на бариера на бактерии и течност. 


 


Водоотпорниот TPU филм кој дише може ефикасно да ги блокира гасовите CH4 и N2 со дијаметар од околу 0,3 nm и да ги блокира бактериите (1~10μm) и вирусите (20~200nm). 


Заштитната облека направена од TPU мембрана што дише во голема мера го намалува ризикот од продирање на вирусот бидејќи нема пори и лесно испушта пареа, што е идеална мембрана од пластична фолија за дишење за ламинирање на текстилни и ткаенини материјали. 

 

Компанијата POLYSAN обезбедува одлична издржливост и отпорност на кинење, водоотпорен TPU филм за дишење, со TPU филм со слабо дишење, средно TPU филм што дише и високо дише TPU филм, задоволуваат различни M.V.T. 

0086-15858717321
sales@wzpolysan.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept