Индустрија новости

ПВЦ мат филм за ПВЦ декоративен филм

2021-12-08

Во моментов, матните ПВЦ декоративни филмови најмногу се користат за уредување на домот, домашни апарати, мебел, автомобилски ентериери и други производи.


Методите за намалување на сјајот на ПВЦ филмот вклучуваат физички методи и хемиски методи.


Физичките методи вклучуваат метод на хартија за ослободување, метод на пескарење и втиснување на ролери итн., кои се широко користени. Ефектот на матирање е униформен и постапката за отворање е попогодна. Меѓутоа, по обработката на калапи со висока температура (> 180°C), ефектот на матирање често се ослабува, па затоа нивната физичка примена е ограничена.


Постоечкиот декоративен ПВЦ филм е составен од повеќе слоеви ПВЦ филмови со различни својства. За да се постигне мат ефект, обично на површината се ламинира мат ПВЦ филм, а потоа целта на матирањето се постигнува со високотемпературно лепење и втиснување. Мат агентот од типот на ПВЦ смола се додава во формулата за мат филм ПВЦ за хемиски да реагира на површината на ПВЦ за да го промени индексот на прекршување и да се постигне мат ефект.


Ние POLYSAN обезбедуваме мат ПВЦ филм за горниот слој на ламиниране на декоративниот PVC филм, одличен мат ефект, отпорен на абење, еколошки.

0086-15858717321
sales@wzpolysan.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept