Индустрија новости

Како да се направи разлика помеѓу ПВЦ филм и ПЕТ филм?

2021-12-17

ПВЦ филмот и ПЕТ филмот се и широка примена во животот и индустријата.


ПВЦ филмот и ПЕТ пластичниот филм ги оценуваме според изгледот и чувството на допир. а потоа изгорете го со оган. Според бојата на пламенот, густината на чадот, бојата и мирисот да се разликуваат.


Карактеристики на согорување на ПВЦ филмови и ПЕТ филмови пластични филмови:


ПВЦ филмот се гаси само од огнот. ПВЦ филмот ќе се запали кога ќе изгори со извор на оган, жолта боја на пламен. Кога гори ПВЦ филм, црниот чад е тежок и има остар посебен мирис. Пламенот автоматски ќе се изгасне откако ќе се отстрани изворот на пожар. ПВЦ филмот е широко користен за пламен материјал во градежништвото, електрична лента, жичана лента за автомобили итн.


ПЕТ филмот е запалив пластичен филмски материјал. ПЕТ филмот ќе продолжи да гори и да се собира додека гори, има и погуст црн чад, изгорениот дел е бел и ќе има кисел вкус. За ПЕТ-филм за отпорен на пламен, има внатрешен адитив за отпорност на пламен и облога отпорен на пламен.



Ние POLYSAN обезбедуваме ПВЦ филм за отпорен на пламен и ПЕТ филм, VTM-0 е во согласност со UL94.


#PET Film # PET Film # Retardant # Самогасне # VTM-0

0086-15858717321
sales@wzpolysan.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept